zondag 18 december 2011

KERSTREFLECTIE 2011

Bericht uit de Metro van deze week !

De oorlog in Irak is na negen jaar officieel ten einde ! Deze oorlog die eigenlijk niemand wilde, behalve dan de machtige netwerken rond G.W. Bush Jr. en zijn Britse schoothond Tony Blair, laat een bijzonder wrang gevoel na ! Meer dan 100.000 doden langs de kant van Irak -exacte cijfers ontbreken hier, wat ook betekenisvol is -, 4500 slachtoffers langs de kant van de VSA.... Economische schade : 616 miljard Euro, te betalen door de Amerikaanse belastingbetaler... Gat in de begroting is natuurlijk ook geen cadeau geweest voor de administratie Obama.

Het niet te vatten leed : de verwijdering tussen beschavingen en culturen die in feite veel gemeen hebben met mekaar. De wortels van de grote monotheïstische godsdiensten liggen in het Midden-Oosten, het land van Tigris en Eufraat.

Een Vlaamse fotograaf Bruno Stevens maakte pakkende fotoreportages van deze oorlog. Ziehier enkele foto's.
Baghdad ten tijde van de oorlog.


The skyline van de stad tijdens de nachtelijke bombardementen.


April 2003 : de kleine Ahmed als slachtoffer van clusterbommen.
Baghdad Kerst 2011 : afscheidsritueel....



Moge het einde van de oorlog in Irak - Kerst 2011 - voor ons allen en voor onze gezinnen een kans bieden om eens dieper na te denken over onze kleine bijdrage tot een wereld met meer rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, liefde en warmte. Niet alleen in de grote wereld, maar ook en vooral in onze dagdagelijkse netwerken (school, werk, gezin, vrienden /vriendinnen ...)

EEN ZALIGE KERST 2011 en EEN GELUKKIG 2012 TOEGEWENST !

Rik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten